Χρυσός και βαριά νομίσματα το 2019

Χρυσός και βαριά νομίσματα το 2019Χρυσός και βαριά νομίσματα το 2019 εξαφανίστηκαν”. Έρευνα της Goldman Sachs καταγράφει την εξαφάνιση μεγάλου όγκου χρυσού και “δυνατών” νομισμάτων.

Χρυσός και βαριά νομίσματα το 2019 (ξεκίνησε η τάση απο το 2016 και μετά) εξαφανίστηκαν…
Πέρα από εκείνο που αποθηκεύουν οι Κεντρικές Τράπεζες: 1.200 τόνοι χρυσού έχουν “εξαφανισθεί” από την κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια. Xωρίς να είναι πλέον “γνωστό” που βρίσκονται ή ποια είναι η κατάληξή τους. Σύμφωνα με την Goldman Sachs:

Πρόκειται για ποσότητες χρυσού που τα τελευταία τρία χρόνια (και ειδικά το 2019), έχουν αποσυρθεί σε ιδιωτικές “αποθήκες”.

Το παράδοξο:

Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου έκλεισε ο χρυσός στο φίνις του 2019. Δείτε ποια είναι η τιμή του χρυσού στα τρέχοντα επίπεδα ΕΔΩ.
Το πολύτιμο μέταλλο παρουσίασε ισχυρό ράλι. Ως αποτέλεσμα  είχε να καταγράψει την καλύτερη ετήσια επίδοσή του, από το 2010. Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, διευρύνοντας τα ετήσια κέρδη του. Αντλώντας ώθηση από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Αλλά και τις εντεινόμενες προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Παράλληλα όμως, οι χρηματιστηριακές αγορές “χτυπάνε” νέα ιστορικά υψηλά. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο αποθησαυρισμός χρυσού σε φυσική μορφή και χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας σε δολάριο (και ευρώ) έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Η αιτία πίσω από την εξαφάνιση του χρυσού ή των μεγάλων χαρτονομισμάτων:Η ισχυρή “τάση” του 1% του πλουσιότερου κομματιού των εισοδημάτων. Το 1% αυτό αναμένει μία νέα μεγάλη χρηματοοικονομική αναταραχή…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κεντρικές Τράπεζες παρουσιάζουν την ίδια “τάση”. Χρυσός και “βαριά” νομίσματα “εξαφανίζονται”. Με ραγδαία αυξανόμενες αγορές χρυσού.

Χαρακτηριστικό του “προβληματισμού” που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η Επιθεώρηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας πρόσφατα δημοσίευσε μια σημαντική μελέτη. Αυτή υποστηρίζει ότι η χρησιμότητα της συγκέντρωσης χρυσού είναι η διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας σε περίπτωση αναταραχής την αμέσως επόμενη μελλοντική περίοδο…

Στο περιβάλλον της σιωπηρής απόσυρσης νομισμάτων υψηλής αξίας πέραν του χρυσού, η Γερμανία φαίνεται να είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος επίσπευσης της επιστροφής των αποθεμάτων χρυσού από τις ΗΠΑ και τις νέες αγορές που κάνει η Bundesbank, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της νομισματικής κυκλοφορίας, έχουν εξαφανιστεί τα… ίχνη χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας, που υπερβαίνει τα 150 δισ. ευρώ. Και τα οποία θεωρείται ότι βρίσκονται σε θυρίδες και στα “στρώματα” των γερμανών αποταμιευτών.


Ο χρυσός είναι ένα πολύτιμο αγαθό για επενδύσεις ή αποταμίευση. Κατά την άποψη των οικονομικών αναλυτών, η επένδυση σε χρυσό είναι μια ασφαλής επένδυση σε ένα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον. Η επένδυση σε χρυσό είναι περίπλοκη και δεν είναι εύκολη. Εκτός από αυτό, απαιτεί συνήθως τεράστια χρηματικά ποσά. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που απαιτούν μόνο την επιθυμία σας και λίγη δράση:

Ένα παράδειγμα μεσίτη forex που παρέχει επενδύσεις σε συμβόλαια χρυσού (μέσω CFD) είναι η εταιρεία Plus500:

Η εταιρεία Plus 500 σας παρέχει την δυνατότητα να κάνετε επενδύσεις σε χρυσό και βασικά εμπορεύματα (αέριο,πετρέλαιο,παλλάδιο,λευκόχρυσο,καφέ) μέσω CFD. Με την ιδιόκτητη πλατφόρμα συναλλαγών Plus500:


Πηγή: capital

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *