Ο Μπέζος πούλησε μετοχές πριν το κραχ του 2020

Ο Μπέζος πούλησε μετοχές

Ο Μπέζος πούλησε μετοχές

Ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon [πριν το χρηματιστηριακό κραχ-2020]:

Το τέλειο timing, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon [πριν το χρηματιστηριακό κραχ-2020] και έγινε ακόμα πλουσιότερος. Κατά $5,5 δισ. [σήμερα], από ό,τι ήταν στις αρχές του έτους.

Την ώρα που τρισεκατομμύρια δολάρια εξαϋλώνονταν από τις χρηματιστηριακές αγορές, ο Ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon [πριν το χρηματιστηριακό κραχ]…

Δεν έχασαν όλοι από την κατάρρευση των χρηματιστηρίων που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι κατά 5,5 δισ. δολάρια πλουσιότερος σήμερα από ότι ήταν στην αρχή του έτους.
Όπως αναφέρει η Guardian, το χαρτοφυλάκιο του σε μετοχές, στο οποίο κυριαρχούν οι μετοχές της Amazon, αυξήθηκε κατά 3,9 δισ. δολάρια μόνο την Πέμπτη. Φθάνοντας στα 120 δισ. δολάρια … Αρκετά για να αγοράσει 188.000 ράβδους χρυσού (με δεδομένη ακόμη και την αύξηση της τιμής του χρυσού).

Ο 56χρονος Μπέζος, επωφελήθηκε αυτή την εβδομάδα από το τριήμερο ράλι του χρηματιστηρίου (το καλύτερο από το 1933). Το οποίο ώθησε την μετοχή της Amazon, στην ανάκτηση όλων σχεδόν των μηνιαίων απώλειών της. Με την τιμή της να ανέρχεται στα 1.920 δολάρια.

Το επίπεδο αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο, από το υψηλό που είχε σημειώσει η μετοχή στα 2.170 δολάρια τον Φεβρουάριο.

Ο Μπέζος κατέχει περίπου το 12% των μετοχών της Amazon:

Ο Μπέζος γλύτωσε πολύ μεγαλύτερες απώλειες, πουλώντας μεγάλο αριθμό μετοχών του της Amazon τον Φεβρουάριο. Πριν δηλ. η επιδημία του κορωνοϊού, επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα και προκαλέσει την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι ενημερώσεις που υποβάλουν οι εταιρείες στις ρυθμιστικές αρχές δείχνουν ότι ο Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 3,4 δισ. δολαρίων την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, λίγο πριν η τιμή της μετοχής ανέλθει σε υψηλό.

Σύμφωνα με την Guardian δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι ο Μπέζος προέβη σε κάτι παράνομο ή ότι ενεργούσε με εσωτερική πληροφόρηση… Αλλά το timing ήταν σχεδόν τέλειο.

Αυτή η πώληση που αντιπροσωπεύει περίπου το 3% της συνολικής συμμετοχής του στην εταιρεία, ήταν αρκετά μεγαλύτερη των άλλων προηγούμενων μηνών. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η συγκεκριμένη πώληση ανέρχονταν περίπου στο ίδιο επίπεδο, με το σύνολο των πωλήσεων στις οποίες είχε προβεί τους τελευταίους 12 μήνες.


Ένα παράδειγμα μεσίτη forex που παρέχει επενδύσεις σε συμβόλαια χρυσού (μέσω CFD) είναι η εταιρεία Plus500:

Η εταιρεία Plus 500 σας παρέχει την δυνατότητα να κάνετε επενδύσεις σε χρυσό και βασικά εμπορεύματα (αέριο,πετρέλαιο,παλλάδιο,λευκόχρυσο,καφέ) μέσω CFD. Με την ιδιόκτητη πλατφόρμα συναλλαγών Plus500:


 

Πηγή: Τhe Guardian

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *